Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Ένα app με νόημα


Δείτε την απίστευτη εφαρμογή που πρότεινε -και μακάρι να εισακουστεί- μια ομάδα Βελγων φοιτητών στην Google
SPYROS VJ
22.6.2014 | 21:19

Μετά την εκτόξευση στην κορυφή του AppStore (και τον εκκωφαντικό κρότο που ακολούθησε το χάκεμά της) μιας ανούσιας -αλλά fun- δωρεάν εφαρμογής όπως το Yo, ας δούμε την εφαρμογή που πρότεινε με το παρακάτω concept-βίντεο μια ομάδα Bέλγων φοιτητών Marketing στην Google.
(UPDATE: Η πρόταση των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Berghes, έγινε στα πλαίσια του διαγωνισμού διαφήμισης για νέους, Future Lions 2014, που φέτος είχε θέμα "χρήση της τεχνολογίας, με τρόπο που δεν θα ήταν δυνατός πριν από 5 χρόνια".
Επίσης, όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης της στήλης στο FB, "Με αυτή την ιδέα είχε κερδίσει η ελληνική ομάδα τη 2η θέση στον κόσμο, στο διαγωνισμό ImagineCup της Microsoft το 2005. Η ιδέα είχε τίτλο Sign2Talk)

Πρόκειται για ένα απλό στη σύλληψη αλλά πανέξυπνο "μεταφράστή" της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο, στην οθόνη του smartphone, ώστε να είναι κατανοητή σε όσους δεν την γνωρίζουν, εκμεταλλευόμενος τις αυξημένες δυνατότητες που προσφέρει στα smartphones το ταίριασμά τους με εξωτερικούς αισθητήρες.

Οι αισθητήρες φοριούνται σαν περικάρπια στα χέρια του ομιλητή και -θεωρητικά- μπορούν να 'διαβάσουν' τις κινήσεις των μυών του, την ώρα που χρησιμοποιεί τις παλάμες για να μιλήσει στην νοηματική γλώσσα, μεταφράζοντάς τις σε κείμενο.

Θαυμάστε το Google Gesture, τη λαμπρή ιδέα των Βέλγων φοιτητών, στο παρακάτω βίντεο, που γυρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι το παρουσιάζει η ίδια η Google. Έτοιμο προϊόν!
ΠΗΓΗ: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια: