Translate

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΛΕΞΙΚΟ ONLINE *Learn & Share*

---Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΩΦΟΥΣ ΝΟΗΜΑΤΙΣΤΕΣ---


Ο Carlos Gonzalez, μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στο διαδικτυακό λεξικό που ετοιμάζει για τη Νοηματική Γλώσσα!

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (GSL) είναι μια από τις γλώσσες που επέλεξε ο Carlos για το project που ετοιμάζει, μαζί με την ISL (Indian), ASL (American), LSE (Espanola)και WBSL (Bengali).

Λίγα λόγια για τον ίδιο:

Γεννήθηκε στις Κανάριους Νήσους, στην Ισπανία. Συμμετέχει στην ΜΚΟ "Uddami" (Μη Κυβερνητική Οργάνωση), με στόχο την ενδυνάμωση της Κοινότητας των Κωφών στην Kolkata, India (http://www.uddamiindiafoundation.org)και σύντομα θα συμμετέχει στο project "Discovering Deaf Words" (DDW) (http://www.discoveringdeafworlds.org/). Μας ενθαρρύνει επίσης να ρίξουμε μια ματιά στα προγράμματα που οργανώνει η "Global Reach Out" (GRO).

...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

Ο Carlos, κωφός ερευνητής, θέλει να φτιάξει ένα διαδικτυακό λεξικό για Νοηματική. Σε αυτό θα συμμετέχουν διάφορες χώρες. Πριν φτιάξει τον τελικό ιστότοπο ζητά να συμμετέχουμε σε μια πιλοτική έρευνα. Έτσι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας χώρος στο internet όπου ο καθένας ανεβάζει το δικό του video με ένα νόημα. Από κάτω γράφει τη λέξη που αντιστοιχεί στο νόημα αυτό στη δική του γλώσσα. Έπειτα, όποιος θέλει μπορεί να δει το αντίστοιχο νόημα σε μια άλλη νοηματική γλώσσα π.χ. ισπανική.



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

1. Να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο που θα τον βοηθήσει για να φτιάξει το Online Λεξικό όσο καλύτερα γίνεται για την Κοινότητα των Κωφών.

Το ερωτηματολόγιο είναι εδώ

(Το ερωτηματολόγιο υπάρχει μεταφρασμένο και στην ελληνική γλώσσα)

2. Να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας -όποιοι από εσάς θέλετε- για να συμμετέχετε στο λεξικό αυτό.

3. Να στέλνετε τα δικά σας videos με Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για να τα ανεβάσουμε στον ιστότοπο.



Ότι απορίες έχετε μη διστάσετε να στείλετε!

www.wikisigns.org Survey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προβολές

Εκπαιδευτική τηλεόραση και Νοηματική!

Η Εκπαιδευτική τηλεόραση εν μέσω κορωνοϊού αναμεταδίδει καθημερινά, στις 10.00 το πρωί,  μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Παράλληλα,...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αναγνώστες