Translate

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Τα παιδιά μας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση όπως όλα τα παιδιά και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να τους το παρέχει, χωρίς εκπτώσεις» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων στους Αμπελόκηπους, Χρυσόστομος Διασίτης, στη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το σχολείο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα σχέδια που -όπως υποστήριξαν- «προβλέπουν την κατάργησή του».

Στο σχολείο φοιτούν 18 παιδιά.

Λόγω κόστους

«Σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα -γονείς και εκπαιδευτικοί- με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννη Κουμέντο, μας είπε ότι γίνεται επαναπροσδιορισμός του σχολικού χάρτη της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δικό μας σχολείο θα καταργηθεί» είπε ο κ. Διασίτης. Συνάντηση για το θέμα τόσο με τον κ. Κουμέντο όσο και με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γιώργο Αλεβίζο, είχαν και μέλη του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης: «Μας είπαν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του σχολείου λόγω οικονομικού κόστους».

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους «σε μια πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο» και προετοιμάζει «το νέο σχολείο της αγοράς».

«Στην Αττική λειτουργούν μόλις 3 ειδικά δημοτικά σχολεία κωφών, όπου φοιτούν συνολικά λιγότερα από 70 παιδιά, όταν ο αριθμός των κωφών παιδιών πανελλαδικά υπολογίζεται στις 2.000. Αντί, λοιπόν, να ανοίγουν σχολεία, σχεδιάζουν να καταργήσουν ένα από τα ελάχιστα. Η μεγαλύτερη αναπηρία είναι η αναπηρία της συνείδησης» είπε ο Χάρης Χουρδάκης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Κλιμάκωση

Ακολούθησε πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με στόχο να συναντηθούν με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Κουμέντο, ο οποίος όμως απουσίαζε.

«Η συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή, αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, θα σταματήσουμε μόνο αν δεσμευτεί επίσημα το υπουργείο Παιδείας ότι το σχολείο μας δεν θα καταργηθεί» μας είπε ο κ. Διασίτης.

[enet.gr]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προβολές

Εκπαιδευτική τηλεόραση και Νοηματική!

Η Εκπαιδευτική τηλεόραση εν μέσω κορωνοϊού αναμεταδίδει καθημερινά, στις 10.00 το πρωί,  μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Παράλληλα,...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αναγνώστες