Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Η σειρά του MEGA «Το Νησί» και με υποτιτλισμό

Το Mega δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε Κωφά-Βαρήκοα άτομα να παρακολουθήσουν ελληνική σειρά υποτιτλισμένη, μέσω της υπηρεσίας Teletext.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται πράξη στη μεγάλη παραγωγή του Mega «Το Νησί», τη σειρά που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τηλεόραση.

Ο υποτιτλισμός είναι η κυρίαρχη μέθοδος που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες για την απόδοση των προφορικών διαλόγων των ξένων προγραμμάτων.

Ο υποτιτλισμός, μέσω Teletext, αποτελεί μια αξιόπιστη υπηρεσία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας Κωφά-Βαρήκοα άτομα, αλλά και όσους δε γνωρίζουν τη γλώσσα προβολής.

Σχετικά με το πώς λειτουργεί η υπηρεσία Teletext:
Ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα επιλογής της εμφάνισης των υπότιτλων πατώντας το πλήκτρο Teletext του τηλεχειριστηρίου και πληκτρολογώντας τον αριθμό της σελίδας 888. Πατώντας το κόκκινο πλήκτρο FastText, ενώ βρίσκεται στη σελίδα 100 του Teletext, οδηγείται αυτόματα στη σελίδα των υπότιτλων. Πριν από τη μετάδοση του επεισοδίου και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, η σελίδα θα παραμένει διάφανη.

«Το Νησί» θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική σειρά του Mega που θα προσφέρει τη δυνατότητα υποτιτλισμού, ενώ ο σταθμός θέτει ως στόχο τον υποτιτλισμό όλων των παραγωγών του σε βάθος χρόνου.


Ενημέρωση η ΟΜΚΕ

(Όταν κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της ανάρτησης, σας παραπέμπει στην πηγή.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: