Translate

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εγκύκλιος Μετεγγραφών Φοιτητών & Σπουδαστών έτους 2010-2011

To Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο: «Περί μετεγγραφών φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2010-2011», η οποία αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών που εισάγονται με το ποσοστό 5% και των φοιτητών γονέων, τέκνων, συζύγων που ανήκουν σε ορισμένες κατηγορίες αναπηρίας όπως: τυφλοί, κωφοί, νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση, άτομα με μυϊκή δυστροφία Ducheinne, κινητικές αναπηρίες άνω του 67%. Η εγκύκλιος βασίζεται στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 3282 τροποποιούμενου από το άρθρο 25 παρ. 4 του ν. 3879/2010.

Επισημαίνουμε ότι η Ε.Σ.ΑμεΑ είχε καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις επί του άρθρου 25 παρ. 4 του ν. 3789/2010 για τη Διά βίου Μάθηση και είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν όλες οι κατηγορίες αναπηρίας στην τελευταία τροποποίηση του νόμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών που έχουν αδέλφια με βαριές αναπηρίες, όπως νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες. Οι προτάσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ. όπως φαίνεται δεν συμπεριλήφθηκαν στο νέο νόμο. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. θα συνεχίζει να διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της σε ότι αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Η πολυσέλιδη εγκύκλιος των μετεγγραφών επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
εδω

Δείτε στη σελίδα της ΟΜΚΕ(πατήστε πάνω στον τιτλο της ανάρτησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προβολές

Εκπαιδευτική τηλεόραση και Νοηματική!

Η Εκπαιδευτική τηλεόραση εν μέσω κορωνοϊού αναμεταδίδει καθημερινά, στις 10.00 το πρωί,  μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Παράλληλα,...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αναγνώστες