Translate

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

"Ένας Ακούων στη Χώρα των κωφών"

Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Σύλληψη Ιδέα:Ομάδα Θεάτρου Κωφών
Σκηνοθεσία: Νίκος Αξιώτης
Μουσική:Γιώργος Ζηγούρης
Κινησιολογία:Βίκυ Σαχπάζη
Σχδιασμός Φωτισμών:Θωμάς Οικονομάκος
Σκηνογραφία/σκηνικά αντικείμενα:Τασούλα Αμβράζη
Β.Σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Υπευθυνη Επικοινωνίας-Διερμηνεία: Σοφία Ρόμπολη
Παιζουν:Απόστολος Γιαννόπουλος, Βασίλης Κοσκόρης, Βίκυ Πανταζή, Ευανθία Πλαχούρα, Μαρία Τουλούμη, Νίκος Αξιώτης, Σταύρος Λένα, Τριαντάφυλλη Καραγκιόζη
Κείμενο Τέλους:Νίκος ΑξιώτηςΦωτογραφία:Νίκος Μπέρκας
Σχεδιασμός Αφίσας:Μαρία Καλαντζή
Επιμέλεια Αφίσας: Ευανθία Πλαχούρα, Νίκος Αξιώτης
Επιμέλεια και σχεδιασμός Προγράμματος: Ευανθία Πλαχούρα, Νίκος Αξιώτης


Όλα αυτά τα ονόματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης...
Πήγαμε κι εμείς εχθές..Εγώ και κάποιοι μαθητές δλδ, από την Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Θ.Ντέλλης. Φτάσαμε αρκετά νωρίς στον χώρο και η ανυπομονησία μεγάλη!Περιμέναμε έξω από την είσοδο μαζί με μαθητές από σχολές Νοηματικής της Αθήνας και τους δασκάλους τους,αλλά και άλλους Κωφούς.

Μπαίνοντας στον χώρο αμέσως με κέρδισε!Μικρός,ζεστός και πρωτότυπος. Καρεκλάκια,καναπέδες και τραπεζάκια ξεπροβάλλουν για να βολευτείς και να πιεις το ποτό σου μέχρι να αρχίσει η παράσταση..Σιγά σιγά μαζεύεται ο κόσμος...Και μερικές φορές συμβαίνουν και τα πιο απίστευτα! Συναντιέσαι με φάτσες που δεν περιμένεις ποτέ, απο τα πιο μακρινά μέρη..και, με άλλα που ζούν "δίπλα" σου, αλλά ποτέ δεν πετυχαίνεις στο δρόμο σου!

Αγκαλιές Φιλιά και σούσουρο!

Η παράσταση αρχίζει. Φώτα χαμηλά και μουσική ζωντανή,ηλεκτρική κιθάρα(?), που σε βάζει στο κλίμα κατευθείαν...Από την αρχή αρχίζει το γέλιο που καμιά φορά το σκέφτεσαι κιόλας..."μήπως να κλάψω?" ή κάτι τέτοιο.Συναίσθηματα άλλες φορές πεντακάθαρα, κωμωδίας ή δράματος και άλλες φορές κάτι ανάμεσα αυτών που σε μπερδεύει! Η Ιδέα φοβερή και τα μηνύματα είναι ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ.Απο την σκηνοθεσία και όλα όσα περιείχε η παράσταση νομίζω πως δεν έλειπε ΤΙΠΟΤΑ αλλά ούτε και περίσσευε! Όλα ήταν επαρκή και σαφή!

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ξέρεις Νοηματική για να μπορέσεις να το παρακολουθήσεις!Έχει φυσικά κάποιους διαλόγους αλλά όλα είναι έτσι φτιαγμένα που η επόμενη σκηνή σου δίνει αυτό που μπορεί να μη κατάλαβες στην προηγούμενη! Πλούσια παράσταση με δυνατές αλληγορικές εικόνες γεμάτες μηνύματα.

Οι ηθοποιοί....ηθοποιάρες!Μόνο αυτό έχω να πω γι αυτούς,μιας και δεν πιάνονται σε έκφραση και κίνηση!

Τελειώνοντας η παράσταση με άγγιξε πολύ!Πραγματικά μου έβγαλε πολλά συναισθήματα και μάλλον αυτό ήδη το έχετε καταλάβει...

Ήταν και η Διερμηνέας Σοφία Ρoμπόλη εκεί, της οποίας η παρουσία βοήθησε. Μετά από την παράσταση είχαμε μαζευτεί όλοι οι εναπομείναντες,Κωφοί και μη και ξεκινήσαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέατρο που δεν τελείωνε!
Τελικά..

Η χθεσινή Ημέρα ήταν απίθανη!Είχαν έρθει παιδιά από την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα(εκτός από εμάς που προανέφερα)για αυτή την παράσταση. Ήταν μεγάλη συνάντηση και επακολούθησε διασκέδαση!



Κώστας,Γιώργος,Τασία,Πάνος,Αστέριος,Βίκυ,Ματίνα,Ευανθία,Αλεξάνδρα,Κώστας,Γεωργία,Τασίτσα,Αντώνης και πολλοί άλλοι που φτάνουν τους 30(δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ονόματα μεγάλος όγκος πληροφοριών!)2,3 Ακούοντες στη χώρα των Κωφών..:) από Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρεθήκαμε δίπλα, στο Ψυρρή και πέρασε μία Βραδιά πολύ γρήγορα...Τόσο που δεν πρόλαβα να την χορτάσω!!!! Μου άφησε πολύ καλή γεύση περιμένοντας για μια επόμενη συνάντηση και πάλι!!!Μέχρι τότε θα μου επιτρέψετε να μιλάω για την χθεσινή μέρα..
Συζήτηση επί πολλών θεμάτων και διασκέδαση..Με κορυφαία περιγραφή διαφημίσεων από την Βίκυ(lol) η βραδιά έκλεισε ξημερώνοντας και όλοι επιστρέφαμε στα σπίτια μας...


Εις το επανειδείν παιδιά και για να μην ξεφύγουμε απο το θέμα μας,
ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ!!!ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

3 σχόλια:

Vivie είπε...

Φαινεται πολυ ενδιαφέρον...λες να παιζει οταν έρθω αθήνα ακομα?

Για τη Νοηματική είπε...

Χμμμ..Πότε θα ανέβεις?Η παράσταση έχει πάρει παράταση και έχει μέχρι και 2 η 3 Μαϊου.Σε παλαιότερες αναρτήσεις θα βρείς όλες τις λεπτομέριες.Αν χρειαστείς κάτι άλλο στείλε μου E-mail να σου πω ότι θές.Να πας πάντως είναι φοβερά!:)

Dr_MAD είπε...

απλά υπέροχη παράσταση :)

Προβολές

Εκπαιδευτική τηλεόραση και Νοηματική!

Η Εκπαιδευτική τηλεόραση εν μέσω κορωνοϊού αναμεταδίδει καθημερινά, στις 10.00 το πρωί,  μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Παράλληλα,...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αναγνώστες