Translate

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Ο Ήχος της σιωπής-Frances Itani

Ο ήχος της σιωπής

"Αυτοί πού έχουν την ακοή τους", είπε η Φράι, "όποτε μας συναντούν ρωτούν πάντα το ίδιο:"Σου λείπει η μουσική;", "Σου λείπει το τραγούδι των πουλιών;" Σαν να μην υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' αυτό".
"Η μουσική και τα πουλιά έιναι σημαντικά γι' αυτούς που ακούν".
"Όταν είμαι στις κακές μου λέω:Πώς είναι δυνατό να μου λείπει κάτι που δεν γνωρίζω;"
Η Γκράνια δεν είχε προσπαθήσει ποτέ να εξηγήσει στη Φράι πως πίστευε ή φανταζόταν ότι πίστευε ότι η μουσική και το τραγούδι υπήρχαν παντού. Όχι μόνο στα σύννεφα αλλά και στο πέταγμα των πουλιών, στα φύλλα της βελανιδιάς που χτυπούσαν απαλά στο παράθυρο του κοιτώνα, στα πόδια των παιδιών καθώς έτρεχαν πάνω στο γρασίδι".


Δείτε σχόλια και περιγραφή του βιβλίου απο την Aναγνώστρια http://anagnostria.blogspot.com/2008/04/blog-post_24.html
γιατί ομολογώ οτι τώρα το είδα και θεώρησα καλό μιας και είναι σχετικό να το ανακοινώσω κι εγώ εδω.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Geia sas.
Exasa kai egw thn akoh mou se hlikia 5 etwn.Parolayta milaw kai diavazw ta xeilh kai polloi den to katalabainoyn kan.Perasa polla xronia prospa8wntas na to krypsw poy telika ayth thn stigmh den katalabainw giati to ekana.Kourasthka kai eksantlh8hka.Phra ptyxio pianou kai ekana polla prospa8wntas na kseperasw ton eayto mou.Akoma omws den to exw dextei.Kai den kserw an 8a to dextw pote...8a h8ela na milhsw me kapoion poy na einai san emena.Opoios 8elhsei as afhsei to mail tou edw sta sxolia...
Eyxaristw...Elena

Για τη Νοηματική είπε...

Γεια σου Έλενα!Καλώς ήρθες στην σελίδα.Σίγουρα απ'ότι καταλαβαινω σου στοιχισε πολύ.Θέλει πολύ κουράγιο για να κατορθώσεις να πετύχεις όλα αυτα που εσυ έκανες και σε συγχαίρω!!! Όμως, δεν μπορω να καταλαβω γιατι ήθελες να το κρύψεις,αφού κι εσύ η ίδια είδες οτι δεν υστερείς σε τίποτα απο έναν ακούων..Θα ήθελα πάρα πολύ να σε γνωρίσω κι εγώ και να ξέρεις υπάρχουν άτομα που έχουν όμοια ιστορία με την δική σου.Εύχομαι είτε μεσα απο το blog αυτό, είτε όχι να τους βρείς και να δεχτείς τελικά τον τόσο όμορφο εαυτό σου και να χαρείς με όλα τα υπολοιπα που σου προσφέρει η ζωή. :)

Spiros Xanthopoulos είπε...

Γενικότερα οι κωφοί στην Ελλάδα, όπως και γενικότερα τα Α.Μ.Ε.Α είναι στο περιθώριο. Τουλάχιστον να μπορούν να εκφράζονται...έστω μέσω του διαδικτύου. Είμαι ΑμΕΑ και έχω μάθει την νοηματική γλώσσα αν και δεν έχω συγγενείς και άμμεση χρήση. Έχω αποκτήσει όμως πολλούς κωφούς φίλους μέσω αυτής.

Για τη Νοηματική είπε...

Καλως ήρθες Σπύρο! Είδα μόλις και την σελίδα σου...καλή η προσπάθεια σου...αλλά δεν μπορώ να καταλάβω,αφού υπάρχει ήδη ένα blog για να ενώσουμε όλη την κοινότητα των κωφών και μη,εσύ δημιουργείς μία καινούρια...Αυτο δείχνει διάθεση ανταγωνισμού και διάσπασης και όχι ένωσης...Τελος πάντων.Καλως ήρθες στη σελίδα μας!

Spiros Xanthopoulos είπε...

Δεν είναι ανταγωνιστικό το blog...δεν έχει να κάνει με το να κερδίσει κανείς κάτι...έχει να κάνει με την ένωση και με την ενίσχυση της φωνής των κωφών..

Spiros Xanthopoulos είπε...

Σκοπός του blog μου δεν είναι η διάσπαση, αλλά η ένωση..δεν έχω σκοπό να "πολεμήσω" κανένα. Γιατί όμως να μην "ενώσουμε" τα blogs και να έχουμε έτσι δυνατότερη φωνή που να ακούγονται οι απόψεις των κωφών.

Για τη Νοηματική είπε...

Σίγουρα δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι.Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαχωρήσει...Δεν ξέρω αν με καταλαβαινεις.Υποτίθεται οτι και αυτο το blog είναι για κωφούς και μή.Για την ακρίβεια είναι για την νοηματική και όσους αυτή αφορά.Και εδώ έχουν φωνή όλοι.Παρόλα αυτά δεν θα ήθελα να συνεχισω άλλο την κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα.Εύχομαι καλή συνέχεια και αναμένω βέβαια και σχόλια σου σε άλλα θέματα :)

Spiros Xanthopoulos είπε...

Δεν είμαστε εδώ για να μαλώσουμε για το ποιό blog είναι το καλύτερο. Απλά για να αυξήσουμε τα blog που αφορούν τα κωφά άτομα. Έγραψα ήδη σχόλιο στο δικό μου ότι θα χαρώ πολύ να υπάρχει αλληλο-κάλυψη ώς προς αυτά που δημοσιεύονται.

Για τη Νοηματική είπε...

Και βέβαια όχι.Ο τρόπος μου δεν είναι καθόλου επιθετικός και δεν μαλώνω.Όσο για τον πολλαπλασιασμό των blogs για κωφά άτομα είμαι μέσα!Με κάλυψες σε όλα πέραν αυτου της αλληλοκάλυψης(?)

Spiros Xanthopoulos είπε...

Εφόσον ανταλάσουμε πληροφορίες...η νοηματική θα γίνει πιο γνωστή σαν γλώσσα..τα προβλήματα των κωφών θα γίνουν πιο γνωστά..η αλληλοκάλυψη έχει να κάνει με προσθήκη των blog που έχουν να κάνουν με την νοηματική και τους κωφούς.

Για τη Νοηματική είπε...

"Αλληλοκάλυψη", συγκέντρωση σελίδων που αφορούν την νοηματική, θα έλεγα, όπως ήδη έχεις δει υπάρχει στο blog αυτό απο την αρχή της δημιουργίας του..Εξάλλου αυτό το λόγο ύπαρξης έχει.

Προβολές

Εκπαιδευτική τηλεόραση και Νοηματική!

Η Εκπαιδευτική τηλεόραση εν μέσω κορωνοϊού αναμεταδίδει καθημερινά, στις 10.00 το πρωί,  μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Παράλληλα,...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αναγνώστες